workshop
Lumen

AURORA BOREALIS – MULTI-MUSIC

közösségi kamara-zene-színház mesterkurzus

A mesterkurzust hangszeres előadók, énekesek, színészek számára szervezzük; a kötetlen, totális improvizáció világában működik, alkot, hallgat – ahol bármikor bármi megtörténhet, s a hangok, a szavak, a mozdulatok egyenrangú térképző tényezők. A kurzus nyelve angol; igény esetén fordítunk. A jelenlét, kötetlenség, szabadság, váratlanság, meglepetések három napos hullámzása a január 14-én, az új MOME campus egyik legszebb terében rendezett közös koncertbe torkollik, melyen a résztvevők és tanárok közösen lépnek fel.

 

A kurzus a Lumen Kávézó rendezvényterében lesz, 2020. január 11–12–13-án (szombat–vasárnap–hétfő), 10:00–13:00 és 15:00–17:00.

A zárókoncert főpróbája január 14-én délután, maga a koncert 19:00 órakor, a MOME TWO felvételi stúdiójában (Bp. XII. Zugligeti út 9–25.)

 

A jelentkezőktől rövid szakmai életrajzot kérünk. A jelentkezéseket a következő e-mail címre kérjük eljuttatni:
timo.kinnunen.workshop.budapest@gmail.com

 

A kurzus vezetője:

Timo Kinnunen – Finnország

Timo Kinnunen a finn kortárszene különösen fontos alakja, harmonikaművész, improvizátor. A Viitasaari Fesztivál alapítója; John Cage az ő meghívására utazott Finnországba; több, mint száz neves komponista számára írt szóló illetve kamaraműveinek ősbemutatója fűződik a nevéhez, közöttük Vinko Globokar, John Cage, Astor Piazzolla, Alvin Curran vagy Jukka Tiensuu. Kinnunen azonban jelentős improvizáló művész is. Produkciói mindig meglepőek és egyéniek. Improvizátorként különös szabadsággal közelít mindenhez; rendkívül széles zenei háttere, éles szeme, finom és eleven humora felszabadítóan hat minden zenésztársára.

Társ tanár:

Bali János – Budapest

Bali János Liszt-díjas művész, karmester, zeneszerző, improvizátor, furulyaművész. Repertoárja a középkortól a legújabb zenéig terjed; kompozícióiban gyakran használ élő elektronikát. Neves szerzők írtak számára műveket, számos ősbemutató fűződik nevéhez. A Budapest Improvisers Orchestra tagja. Az általa vezetett A:N:S chorus hat lemeze (Obrecht és Agricola miséi) a nemzetközi kritika legrangosabb elismeréseit nyerte el. Másfél évtizeden át volt Kurtág György műveinek kiadói szerkesztője. Tankönyvek, pedagógiai cikkek szerzője; jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

A program az Átlátszó Hang és a JazzaJ közös szervezésében valósul meg.

Közreműködik

  • Bali János
  • Timo Kinnunen

program