workshop
Francia Intézet

ÉTIENNE ROLIN WORKSHOP

A soundpainting egy multidiszciplináris jelnyelv, melynek segítségével zenészek, táncosok színészek és képzőművészek egy közös platformon hozhatnak létre valós idejű kompozíciókat.

A workshop fókuszában a soundpainting jelnyelv általános használata mellett egyfelől a koncerttér dinamikus kihasználásának lehetőségei állnak majd. Másrészt a szerző által kidolgozott „Erolgraph” lejegyzési rendszer kerül terítékre, mely a megkomponált és lejegyzett zenei anyag és az improvizáció egy sajátos egységét alkotja.

A workshop résztvevői közreműködnek majd Étienne Rolin és Ifj. Kurtág György január 19-i közös koncertjén, a Concerto for Electronics and Soundpainting Orchestra ősbemutatóján.
Ezért a workshopra olyan előadók jelentkezését várjuk, akik a foglalkozások mindegyikén részt tudnak venni!
A workshop angol nyelvű, szükség esetén magyar vagy francia fordítás biztosított.

Workshop időpontjai:

jan. 16. csütörtök 13:00-16:00
jan. 17. péntek 13:00-16:00
jan. 18. szombat 14:00-17:00
jan. 19. vasárnap 14:00-17:00

Koncert: január 19. 19:00

link

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A workshop vezetője:

Étienne Rolin

Étienne Rolin francia zeneszerző, multiinstrumentalista zenész, képzőművész, soundpainter.
Zeneszerzői tanulmányait olyan meghatározó nevek mellett folytatta mint Nadia Boulanger, Olivier Messiaen, Iannis Xenakis, Franco Donatoni, Ligeti György és Witold Lutoslawski.
Munkássága során több száz művet komponált, melyek változatos spektruma a szólóktól kezdve a jazz együttesre írt műveken át az operáig terjed. Számos művét írta oktató célzattal, bevezetésül a kortárs zenei nyelvezetbe. Műveiben előszeretettel használja a „comprovisation” technikáját, mely ötvözi a komponálás sokszínűségét az improvizáció változatosságával. A NASA (Nouvelle Assemblée Sonore d’Aquitaine) soundpainting együttes vezetője, valamint több kortárszenei és improvizációs együttes aktív tagja.

 

Fotó: 

Centre Interactif d’Art Cognifit
CIAC

Közreműködik

  • Étienne Rolin

program