filmklub
BMC Könyvtár

HALÁLUTAK ÉS ANGYALOK

Melis László zeneszerző különleges aktivitással volt jelen a magyar zenei élet széles repertoárján. Zenéit fantasztikus sokoldalúsággal fogalmazta meg legyen szó filmzenéről, színházról, kortárs klasszikus-, vagy épp jazz színpadra szánt kompozíciókról. Halála óriási űrt hagy maga után a kreatív, nyitott szelleműségű alkotók között.
 
2020. január 18-án 19:30-tól a Modern Art Orchestra Melis László műveit szólaltatja meg a BMC Koncerttermében. Késő esti filmvetítésünk ehhez az eseményhez kapcsolódik, hiszen az 1991-ben bemutatott Halálutak és angyalok zenéjét is a két éve elhunyt zeneszerző komponálta.
 
A rendező, forgatókönyvíró és színész Kamondi Zoltán filmje az öregedő Schreveka Józsefről szól, aki különleges képességekkel rendelkezik. Közelgő halálát érezve tudását át akarja adni fiának, Istvánnak. Azt szeretné, ha gyermeke végre megnősülne, de a fiú legszívesebben folytatná agglegény életét, és nem is érez túl sok elhivatottságot apja tudásának elsajátítása iránt. József egyetlen reménye a fiatal Ilona, István barátja, aki felfedezi önmagában az idős férfi képességeit…
 
HALÁLUTAK ÉS ANGYALOK
magyar filmdráma, 1991, 96 perc
írta és rendezte: Kamondi Zoltán
operatőr: Medvigy Gábor
vágó: Miklós Mari, Pósán Zsuzsa
zene: Melis László
Szereplők: Eszenyi Enikő, Rudolf Hrusínský, Gregory Hlady, Dégi István, Reviczky Gábor, Für Anikó
 
A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2020. január 18-án 12 óráig lehet.
 
Társprogram: 19:30 Társprogram: MAO Plays Contemporary Music by László Melis – BMC

program